Index Vakbarát Hírportál

Januártól 430 ezer forint lesz egy aldis dolgozó kezdő bére

2022. december 21., szerda 11:10

Egy éven belül a harmadik béremelésről döntött az Aldi Magyarország. A vállalat dolgozói az értékesítési, logisztikai és irodai munkakörökben egységesen újabb 10 százalékos béremelésben részesülnek 2023. január elsejétől. Így egy újonnan belépő áruházi dolgozó kezdő bére havi bruttó 430 700 forintra, míg a kiemelt üzletekben bruttó 473 800 forintra emelkedik.

Ezzel egyes területeken 37 százalékkal növelte béreit az áruházlánc mindössze egy év alatt, így munkatársai reálbére is jelentősen emelkedett. A logisztikai területen a minimálbér kétszeresét is meghaladja a kezdő bér – tájékoztatott közleményben az Aldi Magyarország.

Mint írták, az Aldi idén már kétszer is emelt bérein: januárban minden munkavállalóra egységesen vonatkozó 8 százalékos fizetésemelésről döntött, júliusban pedig pozíciótól függően 8–19 százalék közötti bérfejlesztést valósított meg. A mostani béremelés – néhány pozíciót leszámítva – egységesen 10 százalékos, és 2023. január 1-jén lép életbe. 

Közleményükben kiemelték, hogy a legtöbb dolgozójuk bére egy év alatt 26–37 százalékkal emelkedett, ami jelentősen több, mint az infláció mértéke. Hozzátették, hogy sávos rendszerben honorálják a munkatársaik lojalitását: minél tovább dolgozik a vállalatnál egy munkavállaló, annál magasabb bérsávba kerül.

A vállalat kiemelt figyelmet fordít munkavállalói egészségmegőrzésére, ezért a versenyképes béreken kívül valamennyi munkatársának ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat is biztosít, továbbá mindennap friss zöldséget és gyümölcsöt kínál a dolgozóknak – olvasható a közleményben.

(Borítókép:  Akos Stiller / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok