Index Vakbarát Hírportál

52 milliárdra emelkedik a Gránit Bank tőkéje

2022. december 29., csütörtök 16:56

A Gránit Bank saját tőkéje tízmilliárd forinttal, 52 milliárd forintra növekszik – derült ki a pénzintézet lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

A Gránit Bank 2022. december 29-én megtartott közgyűlésén a részvényesek egyhangú döntéssel megszavazták a Tiberis Digital Kft. kétmilliárd forintos tőkeemelését. A Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a bank évközi auditja alapján a 2022. januártól szeptemberig tartó időszakban a havi nyolcmilliárd forint adózott eredmény eredménytartalékba helyezését.

A bank részvényesei továbbra is kiváló befektetésnek tartják a Gránit Bankot, a szavatoló tőke közel harmincszázalékos növekedését biztosító tőkeemelés és eredmény visszaforgatás együttesen további dinamikus növekedést tesz lehetővé a Gránit Bank számára

– emelte ki Hegedüs Éva, a bank elnök-vezérigazgatója

A Gránit Bank 2022. december 29-i közgyűlésének döntése alapján a Tiberis Digital Kft. kétmilliárd forint összegű tőkeemelést valósít meg, amelynek következtében a Tiberis Digital Gránit Bankban lévő tulajdonrésze 43,2 százalékról 44,8 százalékra nő – olvasható a közleményben.

A közgyűlésen Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és kisebbségi részvényese tájékoztatta a tulajdonosokat, hogy a Gránit Bank 2022-ben is kimagasló évet zár: adózás előtt eredménye várhatóan meghaladja a 12 milliárd forintot, mérlegfőösszege megközelíti az ezer milliárd forintot, a bankszektor átlagához képest gyorsabb növekedést – mind a betét-, mind a hitelszegmensben – és kétszer jobb költséghatékonyságot ért el, kiváló minőségű portfólióval rendelkezik, és számos innovatív megoldást vezetett be.

A közlemény szerint a növekedés mellett a bank folyamatosan újabb innovációkat valósít meg, mint például a Gránit Family vagy a FairPay. Mindkét innováció a pénzügyek intézésének egyszerűbbé és kényelmesebbé tétele mellett egyúttal edukációs célokat is szolgál, és a társadalmi felelősségvállalást, pénzügyi tudatosságot is erősíti.

Rovatok