Index Vakbarát Hírportál

The American Conservative: Orbán Viktort fogja igazolni a történelem

2023. január 13., péntek 17:49

Sajtóértesülések szerint a következő hat hónapon belül az USA-nak döntenie kell, hogy saját magát vagy Ukrajnát fegyverzi fel.

A washingtoni kormány fokozza az Ukrajnának nyújtott katonai és pénzügyi támogatást. Ugyanakkor Amerika fegyverkészletei olyan mértékben lecsökkentek, hogy hamarosan hiány állhat elő lőszerekből – fogalmazott szerdán a The American Conservative, amit a Mandiner szúrt ki.

Az amerikai lap szerint a fegyverhiányra a haditengerészet hívta fel a figyelmet. A következő hat hónapon belül az Egyesült Államoknak döntenie kell arról, hogy saját magát vagy Ukrajnát fegyverezze.

Komoly kérdések merülnek fel

A lap emlékeztetett arra, hogy ennek a hírnek a hallatán egyre több republikánus politikus követeli az eddig átadott fegyverek pontos jegyzékét, továbbá hogy készüljön pontos terv a katonai támogatás mértékéről is.

A kongresszus tavaly február óta több mint százmilliárd dolláros támogatást adott Ukrajnának, még sincs rálátásunk nincs arra, hogy pontosan mire költik ezt a pénzt

– fogalmazott az észak-karolinai Dan Bishop republikánus képviselő. Véleménycikke végén Rod Dreher, a The American Conservative vezető szerkesztője kiemeli: mostanáig Orbán Viktor az egyetlen európai vezető, aki békét követel, és szerinte a magyar miniszterelnököt fogja igazolni a történelem.

Nem kell egyetérteni a magyar kormányfővel, de legalább meg kellene hallgatni

– fogalmazott Dreher.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok