Index Vakbarát Hírportál

Drasztikusan drágul az elektromosautó-töltés Magyarországon

2023. január 27., péntek 11:56

Februártól jelentős mértékben, mintegy 60 százalékkal emelkednek a töltési díjak a Mol Plugee elektromos töltőknél – tájékoztatta a felhasználókat a vállalat.

A döntés értelmében a regisztrált villanyautósoknak a 11–43 kW teljesítményű AC-töltés esetén a jelenlegi 149 helyett 249 forintot kell majd fizetniük 1 kWh-ért. Az 50–75 kW-os, illetve ennél nagyobb teljesítményű DC-töltési szolgáltatás esetében 179-ről 289 forintra módosul 1 kWh ára. A 31. perctől kezdődően felszámított percdíj változatlanul 1 forint marad percenként, írja a villanyautosok.hu.

Az eseti felhasználóknak a korábbi 159 helyett 269 forintot (AC), illetve a korábbi 189 helyett 309 forintot (DC) kell fizetniük egy kilowattóráért. A Mol legutóbb tavaly november 1-jén, azt megelőzően pedig április 1-jén hajtott végre áremelést az elektromos töltőinél.

Mint korábban megírtuk, a nyilvános töltőoszlopokon megdrágult az elektromos járművek töltése, ugyanakkor az otthoni töltés továbbra is megéri.

„A drágulás mértéke nagymértékben függ attól, hogy hol és milyen sebességgel töltünk. Amennyiben ezt otthonunkban tesszük meg, akkor nem szembesülünk költségnövekedéssel” – nyilatkozta lapunknak Pukler Gábor, a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ) elnöke.

(Borítókép: Nagy Zoltán / MTI)

Rovatok