Index Vakbarát Hírportál

Elstartolt az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj pályázati felhívása

2023. február 22., szerda 12:17

Az idei évben is kiírták az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj pályázati felhívást, melyre a vállalkozásfejlesztést támogató projekteket, kezdeményezéseket 2023. május 31-ig lehet benyújtani.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a kormány KKV Stratégiájának célja, hogy valamennyi vállalkozás számára biztosítsa a fejlődésükhöz szükséges kereteket, és megteremtse a vállalkozói léthez szükséges feltételeket.

Ezen célokkal összhangban tette közzé a minisztérium a „2023. évi Európai Vállalkozásfejlesztési Díj” (European Enterprise Promotion Awards – EEPA) című felhívását.

Az Európai Bizottság által 2006-ban alapított díj a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat részesíti elismerésben.

Az elismerésért hat kategóriában indulhatnak a vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó

olyan, legalább 15 hónapja működő projektjükkel, mely kapcsolódik a vállalkozásfejlesztéshez. Az idei évben a díj egy új kategóriával is bővül, mely a vállalkozások számára is nyitott.

A beérkezett pályázatok értékelése két fordulóban történik. A nemzeti szinten legjobbnak ítélt két pályázat továbbjut az európai megmérettetésre, ahol nemzetközi zsűri értékeli az egyes tagállamok által benevezett pályázatokat.

Az Európai Zsűri Fődíját az a szervezet nyeri el, amelynek kezdeményezése Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul. A nagyszabású díjátadó eseményt idén Spanyolországban rendezik.

A felhívás dokumentációja a kormányzati portálon érhető el, az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj pályázati anyagait a kkv@gfm.gov.hu e-mail-címre várják. A pályázatok benyújtási határideje 2023. május 31.

Rovatok