Index Vakbarát Hírportál

Nem mindenki tankolhat majd az állami támogatásból épült benzinkúton Baján

2023. február 28., kedd 09:31

Csaknem 300 millió forintos támogatást nyert egy új, kizárólag kamionok tankolására alkalmas benzinkút és hozzá kapcsolódó önkiszolgáló étterem kialakítására a bajai Bácska-Logistik Kft. – közölte a társaság.

A vállalat a 437,8 millió forint összköltségű beruházáshoz a Széchenyi 2020 programban 290,5 millió forint támogatást kapott, amellyel a társaság a benzinkút és az étterem kialakítása mellett új eszközöket is vásárol.

A Bácska-Logistik Kft. 2010-ben alakult. Fő tevékenységi körébe tartozik a kavicsbányászat, kőbányászat és a közúti fuvarozás. Emellett további szolgáltatásaik is vannak: kavicsdepót, kamion- és gépmosót, kamionszervizt és műszaki vizsgabázist, benzinkutat is üzemeltetnek.

Mint írják, a pályázat fő célja az volt, hogy saját gépjárműveik folytonos tankolását saját telephelyükön tehessék meg. Az új üzemanyagtöltő állomás nagy kapacitású, kizárólag kamionok tankolására alkalmas, plusz töltőfejekkel ellátott automata gyorstöltőből és a föld alatti szinten két oldalról tölthető, AdBlue adalékanyag forgalmazására kiépített rendszerből áll.

Az önkiszolgáló étterem hideg-meleg konyhás lesz, ahol a két- és háromfogásos menüket kínálnak majd. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Bácska-Logistik Kft. 2021-es nettó árbevétele 4,7 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 3,9 milliárd forint. A cég 2021-es adózott eredménye 311,8 millió forint volt, míg 2020-ban 388,3 millió forint nyereséggel zárt a vállalat, írja az MTI.

(Borítókép: steve631 / Getty Images Hungary)

Rovatok