Index Vakbarát Hírportál

Tíz év után bezárja budapesti irodáját az egyik legnagyobb videójáték-kiadó cég

2023. március 7., kedd 15:38

A 2012 óta működő Gameloft Budapest dolgozott többek között a City Mania vagy a Dragon Mania Legends nevű, telefonra készült játékon, de a céghez tartozik például az Asphalt is. Korábban a cég reorganizációt ígért, úgy tűnik, ennek a levét issza meg a budapesti iroda.

Másfél hete volt Magyarország legnagyobb játékfejlesztői konferenciája, amelynek a cég kiemelt partnere volt, a Budapest Game Dev Dayen adtak elő a Gameloft játékkiadó fővárosi irodájának munkatársai is. Azonban pár nappal ezt követően, március 1-jén közölték velük, a francia vállalat felszámolja magyarországi bázisát – értesült iparági forrásokból a HVG.

A francia Vivendi médiavállalat még 2016-ban vásárolta fel a Gameloft vállalatot, amelyet 1999-ben alapítottak. A céghez összesen 26 stúdió tartozik világszerte.

A budapesti iroda vezetője leghamarabb keddre ígért tájékoztatást, azonban erre nem került még sor.

A cég Magyarországon 2012 óta működött, ahol mintegy kilencven embernek adott munkát. Az elmúlt években olyan játékok készültek a Közraktár utcai stúdióban, mint a City Mania vagy a Dragon Mania Legends – utóbbi több mint 50 millió letöltéssel a Gameloft legsikeresebb címei közé tartozik.

Közben a lap úgy értesült, hogy a cég több korábbi alkalmazottja is LinkedIn- és Twitter-felületeken keres magának új állást.

Rovatok