Index Vakbarát Hírportál

Mintegy kétezer méterre fúr le a budapesti élményfürdő, hogy termálkutat találjon

2023. március 10., péntek 13:24

A gazdasági változások hatására, valamint a fenntarthatóság, a zöldenergia használatára való törekvés miatt idén új termálkút fúrásába kezdtünk – jelentette be az Aquaworld Zrt. a hivatalos honlapján.

A tervek szerint 1700 méter mélységig fognak lefúrni, ahol már remélhetőleg elérhető lesz a 60-65 Celsius-fokos termálvíz.

Az így kinyert meleg vizet medencéink ellátására, gázfogyasztásunk jelentős mértékű kiváltására, továbbá fűtésünk korszerűsítésére használjuk a jövőben. Amennyiben a feltárt víz minősége lehetővé teszi, egyéb rekreációs célokra való felhasználását is tervezzük

– tájékoztatott erről a vállalat, majd közleményükben kitérnek arra is, hogy a fúrási munkálatok a tervek szerint 2023. március 13-tól május végéig fognak tartani. Felhívják a figyelmet, hogy igyekeznek a nappali időszakokban elvégezni a munkálatokat, de elkerülhetetlen az éjszakai munkavégzés a technológiai okok miatt.

A zajhatás csökkentése érdekében hanggátló berendezéseket helyeznek fel a területen.

Kiemelik, a munkálatok sem a szálloda, sem az élményfürdő, sem az Oriental Spa napi üzemeltetését nem érintik.

A wellnessipar lehet a nagy vesztes

Sorra zárnak be a wellness-szállodák, mivel nem tudják kigazdálkodni a drasztikusan elszálló rezsiárakat. Budapesten és a vidéki nagyobb hoteleknél még tűrhető a helyzet, ám a kisebb szálláshelyek már lélegeztetőgépen vannak, és erősen kérdéses a talpra állásuk – mondta az Indexnek korábban Baldauf Csaba. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint kormányzati segítség nélkül a szektornak tömeges bezárásokkal kell szembenéznie.

A budapesti, valamint az üzleti turizmusra épülő vidéki szállodák bár gyengélkednek, egyelőre nincsenek kritikus helyzetben. A főváros ár-érték arányban is vonzó úti célnak számít. Ezáltal egy fokkal jobb helyzetben vannak azok a – főként fővárosi – szállodák, amelyek nem vagy csak kisebb mértékben építenek a wellness-szolgáltatásokra, azonban a vidéki wellness-szállodák esetében már nem túl rózsás a helyzet.

A wellnessipar lehet az elszabaduló energiaárak egyik nagy vesztese 

– hangsúlyozta az Indexnek Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

(Borítókép: A légifotón az Aquaworld Resort Budapest hotel és élményfürdő Káposztásmegyeren 2021. július 30-án. Fotó: Varga György / MTI)

Rovatok