Index Vakbarát Hírportál

Csaknem 27 milliárd forintért építtet sportparkot az MTK

2023. március 10., péntek 06:24

Egy csaknem ötezer fő befogadására alkalmas, multifunkciós sportcsarnokot építenek a Kerepesi úton. Az MTK-sportpark névre keresztelt háromszintes épületben étterem, VIP lounge is lesz, de megtalálható lesz benne a klub sakk-bridzs szakosztálya is.

Több mint 94 ezer négyzetméternyi telken épül meg az MTK sportparkja a budapesti Kerepesi úton, a mintegy 27 milliárd forintos beruházást a Bayer Construct Zrt. végezheti el – derült ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer oldalán megjelent adatokból.

Az rtl.hu beszámolója szerint

a 4900 fő befogadására alkalmas multifunkciós sportcsarnokot

két részre lehet majd osztani. Az alsó szinten lesznek az öltözők, a konyha, és a sajtónak fenntartott rész is. Felette pedig az étterem, a VIP lounge, valamint a klub sakk-bridzs szakosztálya kapnának helyet, míg a harmadik szinten a skyboxokat alakítanák ki.

A budapesti Aréna Mall melletti területen egy másik épületet is felhúznak,

ami gazdasági, kiszolgálófunkciókat kap. A két épületet egy több ezer négyzetméteres platóval kötik össze, amelyen közösségi teret alakítanak ki.

A tervek szerint a beruházásban egy fedett parkoló és egy 250 kilowattos naperőmű is helyet kap. Azonban a portál cikkéből az is kiderül, hogy a fűtéshez és a meleg vízhez szükséges energiát „minél nagyobb mértékben” termálkút segítségével oldanák meg.

A sportpark fejlesztését

a kormány kiemelt beruházásnak minősítette, 

az ajánlatkérő pedig az MTK volt. Az Átlátszó egy korábbi cikkéből pedig kiderült, hogy a Bayer Construct Zrt. nevéhez fűződik a Puskás Aréna, az MTK Stadion és a Ludovika Campus felépítése is. A vállalat jelenlegi tulajdonosa az a Balázs Attila, aki cégcsoportjával 2020-ban az Appeninn Nyrt.-vel közösen vásárolta meg a balatonfüredi kikötőt üzemeltető Solum-Invest Kft.-t.

Rovatok