Index Vakbarát Hírportál

Hónapos csúszással tudták csak kifizetni rezsiszámláikat a tankerületek

2023. március 10., péntek 13:02

A rezsidrágulás a tankerületeket is sújtja, akiknél év eleje óta állnak fent fizetési nehézségek. Csütörtökön érkezett közel 14,4 milliárd forintnyi rezsitámogatás a kormánytól, amit a tankerületi központok számláik kiegyenlítésére használnak fel.

Lejárt rezsiszámlák álltak sorban az ország összes tankerületénél. Az Úgytudjuk.hu információi szerint január óta áll fenn fizetési nehézség a fenntartóknál, hónapos csúszással, február végén tudták csak rendezni.

A tankerületek a Klebelsberg Központnak jelzik a pénzigényüket, a központ pedig már közvetlen kapcsolatban van a minisztériummal. Mint azt megerősítették, valóban vannak lejárt számlák a tankerületeknél.

2023. 03. 09-én közel 14,4 milliárd forintnyi rezsitámogatás érkezett a kormánytól, amit a tankerületi központok számláik kiegyenlítésére használnak fel. 60 napon túli lejárt tartozásállománya a tankerületeknek a tőlük kapott információk alapján 02. 28-i fordulónappal összesen 75 millió forint. A tankerületi központok mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztosítsák a megfelelő feltételeket az iskolák működéséhez

– válaszolta az ugytudjuk.hu megkeresésére a Klebelsberg Központ.

Rovatok