Index Vakbarát Hírportál

Ne vegye meg ezt a játékot a gyermekének, figyelmezteti a szülőket az IKEA

2023. március 21., kedd 08:37

Fulladásveszély miatt az IKEA visszahívja a BLAVINGAD többszínű horgászjátékot – közölte kedden az összeszerelhető bútorok eladására szakosodott üzlethálózat.

Aki már megvásárolta a játékot, ne használja tovább a terméket és vigye vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát – jelezte közleményében a cég.

„Az IKEA szigorú kockázatértékelési és tesztelési program segítségével fejleszti termékeit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a termékek megfelelnek az összes vonatkozó törvénynek és szabványnak azokon a piacokon, ahol értékesíti azokat. Mindezek ellenére az IKEA tudomására jutott, hogy a játékon lévő kis szegecsek kilazulhatnak, ami fulladásveszélyt okozhat, különösen kisebb gyermekeknél, ezért visszahívja a BLAVINGAD többszínű horgászjátékot” – olvasható a közleményben.

A BLAVINGAD többszínű horgászjáték bármelyik IKEA áruházba visszavihető, és a vásárló visszakapja a teljes vételárát. A visszavételhez a vásárlás tényét nyugtával vagy számlával igazolni nem szükséges – írták.

Rovatok