Index Vakbarát Hírportál

Razziát tartottak a Red Bull osztrák székhelyén

2023. március 21., kedd 15:18

Uniós trösztellenes szabályok és törvénytelen összejátszás miatt tartottak házkutatást a Red Bull osztrák székhelyén. Az EU Bizottsága közölte: több uniós államban is vizsgálódnak.

Az Európai Unió Bizottsága hétfőn razziát tartott a salzburgi székhelyű Red Bull energiaital-gyártónál törvénytelen összejátszás és az uniós trösztellenes szabályok megsértésének gyanújával – írja a salzburg24.at.

A bizottság kedd reggel jelentette be, hogy több uniós államban is vizsgálatot indítottak az energiaital-ágazatban tevékenykedő vállalat ellen. A Red Bull a sajtónak megerősítette a cég telephelyén tartott házkutatást, mondván, hogy „ellátogattak hozzájuk” az uniós tisztviselők.

A bizottság a sajtóközleményben nem közölt további részleteket a vizsgálatról. Még az italgyártó cég saját válasza is csak három mondatból áll.

Március 20-án, hétfőn az EU Bizottság tisztviselői látogatást tettek telephelyünkön. Természetesen együttműködünk velük. A további információkra vonatkozó kéréseket közvetlenül az EU Bizottságához kell intézni. A Szövetségi Versenyhivatal (BWB) is részt vett a vizsgálatban.

Rovatok