Index Vakbarát Hírportál

Pénzügyi tippeket adtak a lakáshiteltől rettegő Tóth Gabinak

2023. március 23., csütörtök 18:58

Egy pénzügyi tanácskozással foglalkozó szervezet három tippet adott Tóth Gabinak, aki nemrég közölte, hogy retteg a lakáshiteltől. Hozzáfűzték azt is, az énekesnőnek a nyugdíjas évekre is jó lesz felkészülnie.

Nemrég a Story magazin alapján írtunk arról: Tóth Gabi aggódik amiatt, hogy nem tudják majd visszafizetni a lakáshitelüket.

Veres Patrik, a GRANTIS szakértője ezzel kapcsolatban egy közleményt küldött az Indexnek, amelyben azt írták, „megannyi magyar család néz szembe az énekesnőéhez hasonló kihívásokkal a lakáshitelekkel kapcsolatban”, és ezzel összefüggésben három tippet tudnak adni az érintetteknek, amelyeket szó szerint idézünk.

Tóth Gabinak a nyugdíj miatt is aggódnia kellene? 

Veres Patrik a közleményben arra is felhívta a figyelmet, hogy az előadóművészek gyakran abból a szempontból is kihívásokkal néznek szembe, hogy a nyugdíjas éveikben miből finanszírozzák a megélhetésüket (jó példa erre a Neoton Família énekesnője, Pál Éva, aki az idei év elején nyilatkozott arról, hogy 49 ezer forintos nyugdíjából kell megélnie, amiből ráadásul még a korábbi tartozásait is levonják).

„Ezt elkerülendő érdemes időben elkezdeni félretenni, még az aktív években. Több pénzügyi megoldás is alkalmas nyugdíj-előtakarékosságra, de az állam kifejezetten, 20 százalékos éves adójóváírással támogat hármat, az önkéntes nyugdíjpénztárakat, a nyugdíjbiztosításokat és a nyugdíj-előtakarékossági számlákat” – írta erről a GRANTIS szakértője.

A cikkben leírt kijelentések, megállapítások tájékoztató jellegűek, és a GRANTIS szakértőjének véleményét tükrözik. A cikkben leírtak nem minősülnek sem számviteli, sem adóügyi, sem jogi, sem befektetési vagy egyéb tanácsadásnak, azok üzleti döntések alapját nem képezhetik, és azokat üzleti kérdésekben hivatkozásul felhasználni nem lehet. A cikkben leírtak továbbá nem tekinthetők az Index.hu Zrt. vagy az Indamedia-csoport vagy a cégcsoport bármely tagja állásfoglalásának. A cikkben szereplő információkért, azok valós vagy helytálló voltáért sem az Index.hu Zrt., sem az Indamedia-csoport vagy a cégcsoport bármely tagja, sem a cikket készítő munkatársak nem vállalnak felelősséget, és azok bármilyen felhasználása csak a felhasználó saját felelősségére történhet. Sem az Index.hu Zrt., sem az Indamedia-csoport vagy a cégcsoport bármely tagja, sem pedig a cikket készítő munkatársak nem vonhatók felelősségre a cikkben foglalt bármely állítás vagy tartalom felhasználásával kapcsolatosan felmerülő esetleges kárért vagy veszteségért.

(Borítókép: Tóth Gabi. Fotó:  Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok