Index Vakbarát Hírportál

Idén is drágul a fagylalt

2023. március 26., vasárnap 06:17

A Magyar Cukrász Ipartestület elnöke 10-15 százalékos drágulásra számít a fagylaltárak terén, ami az energiaárak növekedésének és az alapanyagok drágulásának számlájára írható. Ezzel egy gombóc ára akár az 500 forintot is elérheti.

Az egyik pécsi cukrászda tulajdonosa arról beszélt az RTL Híradónak, hogy az alapanyag- és energiaárak növekedése miatt a fagylalt is jelentősen drágul idén. Ő azt mondta, hogy körülbelül 10 százalékos lehet az áremelkedés a tavalyihoz képest, és emiatt a forgalom visszaesésére számít.

A Magyar Cukrász Ipartestület elnöke, Erdélyi Balázs a fentinél kicsivel borúlátóbb becslést közölt. Ő azt mondta, hogy a fagylalt 10-15 százalékos drágulására kell számítani országszerte,

És ez azt jelenti, hogy egy 5 dekagrammos adagért 450-500 forintot is elkérhetnek. 

Erdélyi Balázs az RTL Híradónak azt mondta: elsősorban az energiaárak miatt drágul ilyen mértékben az édesség, ugyanis sok cukrászdának egy év alatt tízszeresére nőtt a rezsiszámlája.

Azt már megszokhattuk az utóbbi időben, hogy egy-egy bevásárlás után megdöbbenve vesszük tudomásul a pénztárgép kijelzőjén szereplő végösszeget. Mindenkinek nehéz megszokni az egyre magasabb élelmiszerárakat, ezért az Indexen megosztottunk néhány tippet és trükköt ahhoz, hogyan vásároljunk be okosan, és miket húzzunk ki adott esetben a bevásárlólistánkról.

Rovatok