Index Vakbarát Hírportál

Hatvanszázalékos kedvezményig is elmegy húsvétkor az Aldi

2023. március 29., szerda 08:09

Az utóbbi időszakot jellemző élelmiszerár-háborúban majd minden nap új csatatér nyílik: ezúttal az Aldi jelentette be, hogy a húsvéti időszak előtt kiemelkedő mértékben csökkentette az ünnepekhez kapcsolódó termékek árát, hogy ezzel is segítse és könnyebbé tegye a magyar családok felkészülését az ünnepre. Kiszámolták, hogy egy családi ünnepi asztal már 3500 forintból is összeállítható.

Az Aldi Magyarországnál felidézték, hogy élen járnak a fogyasztók támogatásában, hiszen Magyarországon elsőként csökkentették február elején jelentősen, 20 százalékkal a legnépszerűbb vajak árát, majd március elejétől 2023 százalékkal alacsonyabb áron kínálták a magyar beszerzésű trappista sajtokat. A diszkontlánc közleményéből kiderült: a vállalat folyamatosan arra törekszik, hogy

az árcsökkentések minden olyan termékre kiterjedjenek, ahol az alapanyagok vagy a termékek piacon elérhető beszerzési ára csökken – az ebből származó árelőnyt pedig a lehető legrövidebb időn belül továbbadja vásárlóinak.

Az áruházlánc a húsvéti szezon során is arra törekszik, hogy a fogyasztók által legkeresettebb, az ünnepekhez elengedhetetlen termékeket a lehető legalacsonyabb áron biztosítsa, ezzel is segítse az ünnepi készülődést, és támogassa a családokat abban, hogy minden szükséges húsvéti élelmiszert a lehető legkedvezőbb áron tudjanak megvásárolni. 

Megvan a húsvéti lista

Az Aldi ezért március 30-tól április 8-ig, illetve a készlet erejéig jelentősen csökkenti a leglényegesebb és legnépszerűbb, a húsvéthoz kapcsolódó élelmiszerek árát.

Az árcsökkentés mértéke akár a 60 százalékot is elérheti. A termékek között

A kiskereskedelmi lánc néhány konkrét példát is hozott az akcióira, amiből kiderült, hogy az 500 grammos húsvéti sós kalács és a szintén 500 grammos húsvéti koszorúkalács mintegy 33 százalékkal lesz olcsóbb, a helyben, látványpékségben sütött 250 grammos rusztikus bagett új ára pedig 50 százalékos árengedménynek felel meg. A 60 százalékos akció saját márkás torma esetében érhető el, a csemege és csípős változatnál egyaránt.

A húsvét egyik elengedhetetlen hozzávalója a sonka, kilogrammonként 500-600 forint kedvezményt lőtt be az Aldi, így például a füstölt, kötözött lapocka kilóárát bevitte 2000 forint alá. Eközben sör 28, magyar fehérbor pedig 40 százalékos kedvezménnyel érhető el. A fenti termékekből a kiskereskedelmi lánc számításai szerint egy vendégváró húsvéti ünnepi asztal akár 3500 forintból is összeállítható.

Mindenki izomból akciózik

A diszkontlánc versenytársai is ledobták a maguk árbombáit, korábbi írásunkban összeszedtük, milyen lépésre szánta el magát mások mellett a SPAR, a Lidl és a Tesco.

(Borítókép:  Ujvári Sándor / MTI)

Rovatok