Index Vakbarát Hírportál

Fontos változásokat vezet be a Revolut

2023. április 3., hétfő 16:16

A Revolut hétfőn közölte, hogy néhány dolgot megváltoztat a személyes számlákra vonatkozó általános szerződési feltételekben. A változások 60 nap múlva lépnek érvénybe.

A Revolut arról tájékoztatott, hogy ügyfeleik ezentúl láthatják majd egymás teljes nevét és profilképét, ha a keresés pontosan megegyezik a felhasználónévvel (Revtag), valamint a Revolut-csomagot, amellyel az adott személy rendelkezik.

Aki nem szeretné, hogy ezek az adatok nyilvánosak legyenek, az az adatvédelmi beállítások között letilthatja.

A cég emellett módosítja az általános szerződési feltételek egyoldalú változtatásokra vonatkozó, 25. alpontját is. Ezáltal egyértelműbb és könnyebben érthető lesz, hogy a Revolutnak mikor áll jogában ezeket módosítani, valamint biztosítja a Revolut-számla zavartalan használatát.

Továbbá módosították az általános szerződési feltételeket, hogy tisztázzák, hogyan lehet kezelni a kereskedő által kezdeményezett fizetésekhez való hozzájárulást. Kiemelték, hogy az ügyfeleknek jelenleg nincs semmilyen teendőjük.

A Revolut legutóbb márciusban jelentett be változásokat.

Kényes helyzetben a Revolut

Ahogy korábban megírtuk, a Revolut idén jelentette be, hogy 2021-ben története során először nyereséges évet zárt. A vállalat azóta sem hagyta el a címlapokat, hiszen néhány nappal az örömteli hír után auditora, a BDO úgy nyilatkozott, hogy a bevételek túlnyomó részének meglétét nem tudták egyértelműen igazolni, ezért fennáll a veszélye annak, hogy a pénzügyi jelentések tartalma érdemben eltér a valóságtól.

Rovatok