Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik az árháború, 120 termék árát csökkenti az Aldi

2023. április 5., szerda 09:22

Mintegy 120 termék árát csökkenti az Aldi a húsvéti időszak előtt. A Magyarországon működő üzletláncok már hetek óta árháborút folytatnak, a kormány egy árfigyelő rendszert is bevezethet a közeljövőben.

Az Aldi Magyarország is folytatja a húsvéti időszak előtti árcsökkentést: az áruházlánc az ünnep előtti héten 2023. április nyolcadikáig, illetve a készlet erejéig újabb, mintegy 120 termék – köztük 30 húsvéti csokoládé és édesség – árát csökkenti jelentősen, akár 60 százalékkal, továbbá egyes termékeknél mennyiségi kedvezményeket vezet be.

A most érvényes árak néhány terméknél már közel 40 százalékkal vannak az elmúlt hónapokban tapasztalt csúcsárhoz képest. Az árkedvezmény mértéke eltérő az egyes érintett termékcsoportoknál:

Árháború Magyarországon

Amint arról beszámoltunk, a többi áruházlánc is jelentős kedvezményt ad a húsvéti bevásárlás végösszegéből. A Tesco egyes árucikkek esetében 50 százalékos leárazásig is elmegy. Szerdai közleményük szerint nemcsak az árstopos termékek vásárlási limitjét emelte meg – sőt a tojás esetében el is törölte –, de a húsvét hetére a nagy családi reggelik és ebédek fontos hozzávalóinak is jelentősen csökkentette az árát. 

A SPAR és INTERSPAR áruházakban is újabb termékeknek csökken az ára. A Penny sem maradt alul az árversenyben, ugyanis bejelentette, január óta közel 400 termék árát csökkenti tartósan, akár 33 százalékkal.

Magyarországon működő üzletláncok már hetek óta árháborút folytatnak, és egymásra licitálva csökkentik a termékek árát. Érdekes fejlemény lehet ezen a téren, hogy a kormány egy árfigyelő rendszert is bevezethet a közeljövőben azért, hogy segítsék a lakosság tájékozódását.

Rovatok