Index Vakbarát Hírportál

Jól járnak, akik dízeles autóval mennek locsolkodni

2023. április 5., szerda 17:27

A benzin fogyasztói átlagára már nem változik a héten, de a gázolajé 6 forinttal csökken április 7-én, pénteken – közölte a holtankoljak.hu.

Nagypénteken is változhatnak a hazai üzemanyagárak, ugyanis a hét második felében változik a gázolaj nagykereskedelmi ára: bruttó 6 forinttal csökken.

A benziné a héten már nem változik – közölte a portál

Így a szerdai átlagárakat figyelembe véve az alábbi átlagárakon tankolhatunk húsvétkor a hazai kutakon: 

Drága a tankolás, ezért kevesebbet autózunk

Az Impetus Research friss felmérése szerint a magas üzemanyagárak miatt az autósok csaknem fele jobban megfontolja, hogy autóba üljön vagy más módon közlekedjen. A megkérdezettek ötöde gyakrabban használja a tömegközlekedést, mint korábban, ez különösen igaz a budapesti és fiatalabb autósokra. Kerékpárra vagy robogóra már kevesebben váltanak spórolás céljából.

Az Index megbízásából készített online felmérés szintén hasonló eredményt hozott, a KutatóCentrum beszámolója szerint a magyarok harmada kevesebbet autózik december óta.

Mint korábban megírtuk, az év második felében jókora áremelkedésre számítanak a szakértők az üzemanyagpiacon. Amennyiben a világpiaci folyamatok a várakozások szerint alakulnak, a magyar töltőállomásokon megjelenhet a 800 forint fölötti literenkénti árazás mind a benzin, mind a dízel esetén.

Rovatok