Index Vakbarát Hírportál

A magyar integrált létesítményüzemeltetési cég megerősítette portfólióját

2023. április 5., szerda 21:34

Tűzvédelmi rendszerekkel foglalkozó vállalkozást vásárolt a DOME Group Hungary Zrt., amely cég integrált létesítménygazdálkodási szolgáltatásokkal foglalkozik. A vásárlást az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures is finanszírozta.

A DOME egy száz százalékban magyar tulajdonú társaság, amely a 175 milliárd forintos magyarországi integrált létesítményüzemeltetési piac ötödik legnagyobb szereplője. A cég a  szakspecialista vállalkozás felvásárlásával tovább bővíti szolgáltatásportfólióját – írta az MTI.

Az ügylet optimálisan illeszkedik az elmúlt évek organikus, illetve több sikeres akvizíciónak köszönhető növekedésébe, amelyet a pandémia óta sokasodó kihívások sem tudtak megtörni

– idézte a közlemény Décsi Gábort, a DOME vezérigazgatóját, aki hozzátette: tovább keresik a felvásárlási célpontokat, és számítanak a Hiventures pénzügyi támogatására.

Az akvizíciót ugyanis a Hiventures alapkezelő vállalati üzletága tőkefinanszírozással támogatta, amely a generációváltás, beruházás vagy fúzió előtt álló vállalkozások számára nyújt segítséget.

A Hiventures tőkefinanszírozási megoldásai az üzleti szempontok mellett a gazdaság élénkítésére is hangsúlyt fektetnek, ami a befektetési feltételekben iparági minimum-hozamelvárást jelent, így segítve a növekedési célok hatékony elérését

– mondta Zsámboki Zoltán, a Hiventures vezérigazgató-helyettese.

Az ügyletben a Hiventures passzív pénzügyi befektetőként vesz részt, a napi operatív működésbe nem folyik bele.

A Hiventures Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legaktívabb kockázatitőkealap-kezelőjeként európai uniós és saját forrásból támogatja a teljes magyar vállalkozói ökoszisztémát, finanszírozást biztosítva az ötletfázistól egészen a nagyvállalati beruházásokig. A portfóliójukban szereplő cégek összesített árbevétele tavaly meghaladta a 400 milliárd forintot.

A 2021-ben alapított DOME Group Hungary Zrt. az elmúlt években mintegy 200 ingatlan, köztük „A” kategóriás irodaházak, bevásárlóközpontok, ipari és logisztikai ingatlanok létesítménygazdálkodási feladatait látta el.

A több mint 820 főt, köztük mintegy 100 mérnököt foglalkoztató DOME által üzemeltetett létesítmények területe megközelíti a 2,5 millió négyzetmétert. A cég árbevétele és pénzügyi eredménye folyamatosan két számjegyű növekedést mutatott, a forgalom 2022-ben meghaladta a 9,3 milliárd forintot.

Rovatok