Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc megválaszolta, mit keres még mindig a politikában

2023. április 6., csütörtök 09:55

2002 óta az ellenzéki oldalon legalább tíz formáció lépett színre. Hol vannak? Én akadályoztam őket, hogy sikeresek legyenek? – fogalmazott új videójában Gyurcsány Ferenc, amelyben arra igyekezett választ adni a szegedi fiataloknak, hogy a sokat vitatott eredményessége és maró kritikák kereszttüzében miért van még helye a magyar politikában.

Ahogy az Index is megírta, Gyurcsány Ferenc a múlt héten Szegeden járt, ahol nemcsak Botka László polgármesterrel, de helyi fiatalokkal is találkozott.

Az őszödi beszéd, a 2006-os zavargások, a hozzá is köthető gazdasági lejtmenet és a sorozatos választási vereség mellett gyakran felmerülő kérdés, hogy „Gyurcsány Ferenc mit keres még mindig a politikában?”. Erre a kérdésre a DK elnöke saját maga adott választ egy videóban.

Maga szerint tehát – őszintén, minden rosszindulat nélkül – mennyire segítené az ellenzéket, vagy mennyire hátráltatná, ha maga félreállna a képből?

–  szegezte a kérdést egy fiatal a volt kormányfőhöz. 

A DK elnöke erre úgy reagált: „Nem úgy kell győzni Egerszegi Krisztinával szemben, hogy azt mondjuk, maga ne induljon, kisasszony, hanem tessék jobbnak lenni”, majd hozzáfűzte, hogy 2002 óta legalább tíz ellenzéki formáció lépett színre.

Hol vannak, én akadályoztam, hogy sikeresek legyenek? Énmiattam van 2 százalékon az LMP és az MSZP, 5 százalékon a Momentum? 

– tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.

Becsületes pasinak tartja magát

A DK elnöke szerint „a gyurcsányozás az intellektuális és morális középszer, még rosszabb esetben silányság”. A volt kormányfő szerint valójában „a Fidesz préseli át az álláspontját az ellenzékre”.

Engem meg akarnak ölni a szó politikai értelmében. Ez nem probléma

– fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy amikor megalapította a DK-t, akkor „Gyurcsánnyal nehezítve” a pártot 1 százalékra mérték  a pártnak mostanra 20 százaléka van, a többieknek meg egy. Ezzel kapcsolatban azt mondta: „Én menjek el? Mert valaki azt mondja? Mi a bűnöm, tessék megmondani?”.

Tehetségtelennek, középszerűnek nevezte ellenfeleit, akik állítása szerint ki akarják őt rúgni a magyar politikából. „Tessék legyőzni! Tessék jobbnak lenni! Tessék egy jobb országot csinálni! És elmegyek a francba” – fogalmazott. 

Zárásként a fiatalokat arra biztatta, hogy legyenek hazafiak, és küzdjenek a hazájukért.

Gyurcsány  Ferenc önmagát egy önérzetes és becsületes pasinak”, egy nagyon tisztességes hazafinak” nevezte a videóban. 

Rovatok