Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa meglátogatja a görögkatolikusokat is Magyarországon

2023. április 6., csütörtök 14:41

Ferenc pápa görögkatolikusokkal is találkozik áprilisi magyarországi látogatásán – közölte a debreceni központú metropólia sajtószolgálata csütörtökön az MTI-vel.

A pápalátogatás második napján, április 29-én, szombat délelőtt a Rózsák terén találkozik a szentatya szegényekkel és menekültekkel. A velük való találkozás után az Árpádházi Szent Erzsébet-templomból átmegy az Istenszülő oltalma görögkatolikus templomba, ahol főként a parókia híveivel fog találkozni – ismertették a közleményben.

Nagy öröm, hogy a legfőbb katolikus egyházfő fontosnak tartotta azt, hogy a magyarországi görögkatolikusokkal is tudjon találkozni

– írták, azt kérve, „imádkozzunk továbbra is, hogy ez a lelkipásztori látogatás hozzon lelki megújulást egész magyar nemzetünknek, katolikus egyházunknak és azon belül a magyar görögkatolikus egyháznak is”.

Korábban bemutattuk, hogy egyedi ruhával is készül a pápa a látogatásra: a miseruhán a fehér és az arany színek dominálnak, amelyek katolikus hagyományok és liturgikus előírások szerint a húsvéti időszakra utalnak.

Rovatok