Index Vakbarát Hírportál

Eladják az Angry Birds cégét

2023. április 17., hétfő 12:32

A japán Sega játékóriás megállapodott az Angry Birdsöt megalkotó finn Rovio videójáték-gyártó cég fejlesztőjével a cég felvásárlásáról.

A Sega 706 millió euróért (262,2 milliárd forintért) vásárolja meg a Rovio Entertainmentet – írja a BBC.

A Rovio értéke a népszerű Angry Birds játéka után ugrott meg, ugyanis ez volt az első olyan mobiljáték, amelyet egymilliárdszor töltöttek le, és amely alapján két filmet is készítettek.

A Rovio vállalat azért is mehetett bele a felvásárlásba, mert a dühös madarak piacra dobása után nem tudott hasonló sikereket elérni. A Segának viszont fontos lépés volt a cég megszerzése, ugyanis jelenleg nincs jelentős fejlesztése a mobiljátékok területén, pedig az előrejelzések szerint 2026-ra a piac legnagyobb részét, egészen pontosan 56 százalékát a mobiljátékok teszik ki.

A gyorsan növekvő globális játékpiacok közül a mobiljátékok különösen nagy piaci potenciállal bírnak, így a Sega hosszú távú célja, hogy felgyorsítsa terjeszkedését ezen a területen

– mondta Haruki Satomi, a Sega Sammy Holdings vezérigazgatója.

A Sega Sammy egy japán globális holdingvállalat, amely a videójáték-óriás Sega és a Sammy Corporation 2004-es egyesülésével jött létre. A Sega számos népszerű videójátékos franchise-t gyártott, többek között a világszerte ismert Sonic, a sündisznó karaktert is ők alkották meg. A Sammy jelenleg főként játéktermi gépeket fejleszt és értékesít.

Rovatok