Index Vakbarát Hírportál

Megéri várni a tankolással

2023. április 17., hétfő 12:22

Szerdától tovább csökkenhetnek az üzemanyagárak Magyarországon – közölte a holtankoljak.hu. A benzin és gázolaj nagykereskedelmi ára is bruttó 6 forinttal csökken április 19-től.

A hét közepén csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is, előbbi bruttó 7, utóbbi bruttó 6 forinttal literenként. Jelenleg a 95-ös benzin nagykereskedelmi átlagára 610 Ft/liter, a gázolajé pedig 585 Ft/liter – közölte a portál.

Várhatóan ez a változás a kiskereskedelmi árakban is megjelenik, ami az átlagárak tekintetében az alábbi eredményt hozza:

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a gázolaj és a benzin ára az utóbbi időben szinte folyamatosan csökkent, azonban a környező országokhoz képest még mindig Magyarországon lehet a legdrágábban tankolni. Romániában és Szlovéniában például már majdnem száz forinttal olcsóbb egy liter benzin, miközben a gázolaj csak Szerbiában és Ausztriában drágább, mint Magyarországon.

Április 15-én pedig arról számoltunk be, hogy Kubában az üzemanyaghiány következtében órákat kell sorban állni az üzemanyagért.

Rovatok