Index Vakbarát Hírportál

Soha nem voltak még ilyen olcsók a Teslák

2023. április 20., csütörtök 09:22

A Tesla árháborúja az elektromos járművek piacán kívülre is átgyűrűzik, mivel Elon Musk autógyártója tovább csökkenti az árakat.

Musk az év eleje óta hatszor csökkentette a Tesla modellek árát, és ezzel elindította az árháborút az olyan mainstream autómárkákkal, mint a Ford és a General Motors − írja a Business Insider

Eddig a Tesla árstratégiáját Musk azon erőfeszítései tükrében láttuk, hogy megvédje a Tesla első számú elektromos járműeladói helyét az Egyesült Államokban, de most a Tesla járműveinek árai már összehasonlíthatóak a teljes járműpiaccal.

A Tesla legutóbbi, múlt heti amerikai árcsökkentése után például a Model Y ára most már 46 990 dollárról (16 millió forintról) indul. Ha levonjuk belőle a 7500 dolláros adójóváírást, akkor a Model Y már 42 500 dollár (15 millió forint) körüli áron megvásárolható. Ez körülbelül 5200 dollárral (1,8 millió forinttal) olcsóbb, mint az Edmunds autóvásárlási weboldal szerint az Egyesült Államokban márciusban bármely járműért fizetett átlagár.

Az árcsökkentés mellett a Tesla olyan különleges ajánlatokkal is kecsegtet, mint az ingyenes töltés az új ügyfelek számára.

Ez a Tesla legújabb akciója a tömegpiacra lépésre ebben az évben. Musk elmondta, hogy a vállalat célja, hogy idén 2 millió járművet építsen, megduplázva ezzel a 2022-es termelést.

Rovatok