Index Vakbarát Hírportál

Varga Mihály: A hazai bankszektor a romló nemzetközi környezetben is stabil

2023. április 25., kedd 20:17

A hazai bankszektor a romló nemzetközi környezetben is stabil és működőképes, ezt a hitelminősítők is megerősítették – jelentette ki Varga Mihály az OTP Business Excellence Gála díjátadó ünnepségén.

A hitelminősítők értékelései és a kötvénykibocsátások eredményei egyaránt azt mutatják, hogy a magyar gazdaság iránt töretlen a bizalom – emelte ki Varga Mihály pénzügyminiszter.

Mint mondta: az elmúlt évtized munkájának köszönhetően a magyar gazdaság alapjai stabilak, a kormány célja az, hogy idén is elkerüljük a recessziót.

A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a fegyelmezett gazdálkodás és az egyensúlyi mutatók javítása mellett.

A hiányt és az államadósságot a választási év és a szankciós válság ellenére már tavaly is jelentősen csökkentettük, az idén a hiányt 3,9 százalékra, a GDP-arányos államadósságot 70 százalék alá szorítjuk – szögezte le.

Varga Mihály a gazdaság elmúlt évtizedben elért eredményeiről szólva elmondta:

Beruházási rátánk a legmagasabb az Európai Unióban, a reálbér-növekedés mértéke 2022-ben is meghaladta az infláció mértékét – tette hozzá.

Rovatok