Index Vakbarát Hírportál

Onnan jöhet a pénz, ahonnan senki sem várta

2023. április 28., péntek 08:16

Július 31-ig meghosszabbította a kiíró a GINOP Plusz 3.2.1-21 képzési pályázat benyújtási határidejét – tudta meg az Index. Ez az a felhívás, amelynek célja a munkavállalók és a vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül.

Forráshiányos időszakot élnek a beruházni, fejleszteni vágyó kis- és középvállalkozások, miután jellemzően a 20142020-as uniós ciklusból már nincs, a 20212027-esben pedig még nincs pályázati pénz. Ebbe nagy általánosságban nem is lehet belekötni, néhány kivétel azonban akad. Lapunk úgy értesült, hogy a kkv-szektor és a nagyvállalati kör számára egyaránt releváns képzési pályázatot például meghosszabbították.

Itt van az új határidő

A GINOP Plusz 3.2.1-21 képzési konstrukció

A rendelkezésre álló keret 70 milliárd forint, a kis- és középvállalkozások 75 millió forint képzési támogatáshoz juthatnak, a nagyvállalatoknál ez az összeg 150 millió forint is lehet. Fontos, hogy több más pályázattal szemben itt budapesti székhellyel működő piaci szereplők is részt vehetnek.

Szegedre irányít a GFM

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat összegzése szerint a támogatás célja, hogy a feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak továbbadott támogatást nyújtson a munkahelyi képzések megvalósításához, ezzel növelve a termelékenységüket. Ennek érdekében a munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz benyújtott kérelem alapján támogatást kaphatnak.

A kérelmek tehát július 31-ig nyújthatók be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium által kijelölt, állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró kiemelt partnerként nevesített Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal hivatali kapujára.

(Borítókép: Index)

Rovatok