Index Vakbarát Hírportál

Nagy Márton aláírta az akciótervet, kezdődhet a munka

2023. május 5., péntek 14:30

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Munkaügyi Akciótervet írt alá Azerbajdzsánban – tájékoztatott erről közleményében a minisztérium.

A gazdaságfejlesztési miniszter Azerbajdzsánba látogatott, ahol Mikayil Jabbarov gazdasági miniszterrel áttekintették az aktuális gazdasági folyamatokat.

Aláírták a Munkaügyi Akciótervet

Nagy Márton a tárca közleménye szerint megállapította, a háború és a szankciók súlyos károkat okoznak a globális gazdaságban, fokozzák a bizalmatlanságot és a bizonytalanságot.

Előremutató, hogy az azeri–magyar kapcsolatokat tekintve mindkét fél a kölcsönösen előnyös együttműködésre törekszik. Azerbajdzsán 2014 óta Magyarország stratégiai partnere, a két ország közötti kereskedelem folyamatosan fejlődik, az áruforgalom értéke mára megközelíti az 50 millió dollárt

– szögezte le, majd hozzátette: Azerbajdzsán fontos partner a magyar energiabiztonság és energiaszuverenitás megteremtésében, így kiemelkedik a Szolidaritási Gyűrű kezdeményezés, amely lehetővé teszi az azeri földgáz Közép-Európába szállítását.

Nagy Márton a látogatás alkalmával Sahil Babayev munkaügyi és szociális miniszterrel ünnepélyesen aláírta a Munkaügyi Akciótervet.

Ennek célja a foglalkoztatáspolitikai kapcsolatok további erősítése többek közt a jó gyakorlatok és tapasztalatok megosztásán keresztül. A munkaügy területén közös szemléletet jelent a munkavállalás ösztönzése. A gazdaságfejlesztési miniszter leszögezte, hogy Magyarország jó példával jár elöl, teljes foglalkoztatottság van, a munkanélküliség 4 százalék, ami lényegesen jobb az uniós átlagnál, és soha ilyen alacsony nem volt a regisztrált álláskeresők száma.

(Borítókép: Nagy Márton 2023. február 20-án Budapesten. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok