Index Vakbarát Hírportál

Visszavásárolná részvényeit a Magyar Telekom

2023. május 5., péntek 20:41

A Magyar Telekom meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját, amellyel legfeljebb 14,6 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a távközlési vállalat részvényeseitől – jelentette be a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban, május 25-én – olvasható a közleményben. A részvényesek az aukciós rendszerhez hozzáféréssel rendelkező szolgáltatón keresztül tehetnek eladási ajánlatot.

A részvények megvásárlása a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indul, és legfeljebb a meghatározott keretösszegig tart. Az árlépésköz 1 forint, amely eltér a BÉT szabályozott piacán alkalmazott 0,5 forintos szinttől – írták.

A társaság által fizetett részvényenkénti ár nem haladhatja meg a 2022. évi egyedi auditált beszámolóban szereplő egy részvényre jutó saját tőke értékét, azaz részvényenként a 691,5 forintot.

A társaság ezen árfolyam és a beérkezett ellenajánlatok figyelembevételével belátása szerint meghatározza az elfogadott legmagasabb árszintet. A teljesítés napja a tranzakció napját követő második tőzsdei kereskedési nap (T+2).

Tavaly a társaság részvény-visszavásárlási aukcióján a bejelentett maximális 14,6 milliárd forint értékben fogadott el eladási ajánlatokat 426 forintos átlagáron, a legmagasabb árszint 434 forint volt.

A Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, legutóbbi záróára 425 forint volt, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 276 forint, a legmagasabb 432 forint volt.

Rovatok