Index Vakbarát Hírportál

Maradt az MVM minősítése

2023. május 5., péntek 10:42

Elvégezte az MVM Energetika Zrt. hitelminősítésének aktualizálását az S&P Global Ratings Europe Limited, a hitelminősítő fenntartotta BBB mínusz minősítését – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A hitelminősítő a kibocsátó hitelminősítésének stabil kilátásain nem változtatott – a teljes jelentés az alábbi linken érhető el.

Mint ismert, a vállalat tegnap tette közzé azt is, hogy január 23. napjával megújult igazgatóság a hatékonyság jegyében 2023. május 8-tól átalakítja az MVM Zrt. operatív vezetését, megváltoznak korábbi vezérigazgató-helyettesi, igazgatósági szakterületek, és változik a hozzájuk kapcsolódó feladat- és hatáskörök felosztása is – olvasható a vállalat közleményében.

ENNEK ÉRTELMÉBEN MÁJUS 8-I HATÁLLYAL AZ MVM FELSŐ VEZETÉSÉNEK ÖSSZETÉTELE MEGVÁLTOZIK.

Távozik (tehát véglegesen elhagyja a vállalatot) Spilkó József termelési és műszaki vezérigazgató-helyettes, Alkér Zoltán infrastruktúravezérigazgató-helyettes, Cseh Tamás Zoltán csoportszintű nemzetközi, befektetési üzletági és tranzakciós igazgató, illetve Tomaj Balázs csoportszintű kiemelt ügyekért és kapcsolatokért felelős igazgató.

Kikerül (az információink szerint más feladatokat kap) az MVM Zrt. felső vezetéséből Sum János Szilárd kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Fluck Benedek humánerőforrás- és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes és Tokai Magdolna csoportszintű támogatáskoordinációs igazgató.

Rovatok