Index Vakbarát Hírportál

Összebalhézott Nógrádi Györggyel az orosz külügyi szóvivő

2023. május 17., szerda 18:12

A NATO akkor sem tett semmit, amikor konkrétan megtámadták az Északi Áramlat gázvezetéket – írta az orosz külügyi szóvivő Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szavaira reagálva.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivőnek is feltűnt Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő véleménye, amit a napokban tett közzé a Barátság kőolajvezetékről – szúrta ki a Magyar Nemzet. Ugyanis Zahavrova a Telegram-csatornáján hívta fel arra a figyelmet arra, hogy „Nógrádi György magyar biztonságpolitikai szakértő az észak-atlanti szövetség ötödik cikkelyére figyelmeztette Zelenszkijt, válaszul Kijevnek a Druzsba olajvezeték felrobbantására vonatkozó tervére. A NATO ötödik cikkelye szerint ez Magyarország és így a NATO elleni támadás” – kezdte posztját ezekkel a szavakkal a külügyi szóvivő. Majd felhívta a figyelmet:

a NATO akkor sem tett semmit, amikor konkrétan megtámadták az Északi Áramlat gázvezetéket.

„Nógrádi úr, a közelmúltban számos NATO-országot megtámadtak itt, megsemmisítve az Északi Áramlat I és II vezetékeit a bennük lévő gázzal együtt. És semmi. Ráadásul hat hónappal korábban az egyik NATO-ország, az Egyesült Államok elnöke megígérte, hogy megsemmisíti ezt a polgári infrastruktúrát. És szintén semmi” – írta a szóvivő, aki szerint

Ukrajnát a NATO-val fenyegetni olyan, mint egy sündisznót ijesztgetni erdei bogyókkal és gombákkal.

Mint ismert, Nógrádi György a napokban a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta: a Barátság kőolajvezeték felrobbantása azt a célt szolgálta volna, hogy hazánk ne kaphasson több orosz olajat, így „fejre álljon a magyar ipar és meggyengüljön Orbán Viktor”.

Ukrajna nyíltan provokálja a magyar kormányt

Mint ismert, az amerikai titkosszolgálatoktól kiszivárgott lehallgatási jegyzőkönyv szerint Volodimir Zelenszkij a magyar ipart is tönkretette volna. Az ukrán elnök indokként oroszpártiságra hivatkozott. A kijelentés 2023. február közepén hangzott el, a Julija Szvrjenko miniszterelnök-helyettessel tartott találkozón

ZELENSZKIJ AZT JAVASOLTA, „ROBBANTSÁK FEL” A MAGYARORSZÁGOT ELLÁTÓ BARÁTSÁG KŐOLAJVEZETÉKET. 

Az egyik magyar kormánytag cikkünk megjelenését követően lapunknak azt mondta, hogy a kabinet tagjai fel vannak háborodva Zelenszkij szavai miatt.

(Borítókép: Nógrádi György. Fotó: Czimbal Gyula / MTI)

Rovatok