Index Vakbarát Hírportál

Jó tempót autózott a Mercedes, a nitrót csak ezután adja rá a vállalat

2023. május 18., csütörtök 17:21

Közzétette 2022-es beszámolóját a kecskeméti Mercedes-gyár. A vállalat sorairól több mint 150 ezer jármű gurult le tavaly, az adózott eredmény pedig 90 millió euró fölé kúszott. Az autógyártó emellett a bővítésekről is szót ejtett.

Csütörtökön közzétette 2022-re vonatkozó üzleti jelentését a Mercedes-Benz Manufacturing. A kihívásokkal teli környezet ellenére a vállalat tavaly több mint 150 ezer darab járművet gyártott.

Az adózott eredményt az előző évhez képest sikerült növelnie, amely így több mint 90 millió euró lett.

A több tízmillió eurós nagyságrendű adó- és járulékfizetéssel a vállalat jelentős szerepet vállal a nemzetgazdaság erősítésében, és az ország egyik legnagyobb munkaadójaként aktívan hozzájárul Kecskemét és környéke foglalkoztatásához – közölte a társaság Indexhez eljuttatott közleményében.

A Mercedes-Benz hosszú távon tervez Kecskeméten. A 2022 júliusában bejelentett gyárbővítés tovább erősíti Kecskemét szerepét a Mercedes-Benz globális termelési hálózatában, és ezzel egyidejűleg a vállalat stabil foglalkoztatói szerepét a régióban. Az új MMA platform (Mercedes Modular Architecture) modelljei, valamint az MB.EA platform (Mercedes-Benz Electric Architecture) tisztán elektromos meghajtású járművei a tervek szerint az évtized közepétől gördülnek majd le a kecskeméti gyártósorról. Az új összeszerelő és karosszériagyártó sornak köszönhetően jelentősen bővül a gyártási terület. A vállalat a jelenlegi beruházási tervének részeként több mint 1 milliárd euró értékű befektetéssel készíti fel kecskeméti gyárát a jövőbeli feladatokra

tették hozzá.

A kecskeméti gyár 2022-ben az új présüzem átadásával újabb mérföldkőhöz érkezett. A beruházásnak köszönhetően az üzemben gyártott járművek még nagyobb arányban tartalmaznak majd helyben gyártott, préselt alkatrészeket.

Rovatok