Index Vakbarát Hírportál

Már folyamatban van a Dunaferr értékesítése

2023. május 24., szerda 18:14

Már tart a Dunaferr értékesítési tenderére jelentkező cégek nemzetbiztonsági átvilágítása, miközben a felszámolóbiztos képviselői a szakszervezetekkel egyeztettek.

Nemcsak a beszállítók vagy az alapanyagokat szállító cégek vannak ott a felszámolás alatt álló Dunaferr hitelezői között, hanem a munkavállalók is. A vasmű felszámolását végző cég korábban Budapestre hívott össze hitelezői tájékoztatót, ezt azonban a munkavállalók nehezményezték, ezért az érdekképviselet egyeztetést kezdeményezett a Dunaferr felszámolójával és a cégvezetéssel – írja a duol.hu.

A dunaújvárosi hírportál információi szerint a héten megtörtént az egyeztetés, amelyen a felszámolócég képviselője megígérte, hogy a munkavállalók írásbeli tájékoztatót kapnak a hitelezői gyűlésen elhangzottakról.

A tájékoztatón a felszámoló elismerte a nyugdíjpénztári befizetésekkel kapcsolatos hitelezői igényeket, és elmondta, hogy azokat hamarosan ki is fizetik a bérgarancia-alapból.

Mint ismert, a kormány hat hónapra elegendő összeget szabadított fel a bérgarancia-alapból, hogy a Dunaferr felszámolási eljárása alatt is megkaphassák járandóságukat a munkavállalók.

A lap úgy tudja, hogy már zajlik a Dunaferre kiírt tenderre jelentkező cégek nemzetbiztonsági átvilágítása is. A vevőjelölteknek 4 millió eurós biztosítékot kellett letenniük, hogy alátámasszák elkötelezettségüket a cég megvásárlása és további működtetése iránt.

A tényleges vételi ajánlatukat csak az átvilágításon zöld jelzést kapó cégek adhatják be, majd ezt követi az értékelés fázisa. A magyar kormány tervei szerint a tranzakciós folyamat június végéig lezárulhat.

Rovatok