Index Vakbarát Hírportál

Váratlanul lemondott az egyik biztosító vezérigazgatója

2023. május 24., szerda 10:03

Dinsdale Julianna, aki két és fél éven át töltötte be a biztosítótársaság vezérigazgatói pozícióját, családi okokból Kanadába költözik, július 1-től átmenetileg Kurtisz Krisztián, a felügyelőbizottság jelenlegi elnöke veszi át a vállalat vezetését – áll a biztosító szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az UNIQA Biztosító Zrt. felügyelőbizottsága jelenleg keresi a vezérigazgató utódját. Az átmeneti időszakban, az MNB engedélyek megszerzését követően a vállalat irányítását Kurtisz Krisztián veszi át, aki a társaság korábbi vezérigazgatója, az UNIQA nemzetközi vezetőtestületének tagja és a CHERRISK ügyvezető igazgatója a közlemény szerint.

Az elmúlt közel másfél évben több mint százezer ügyfelünk átlagosan 4,8-ra értékelte szolgáltatásainkat egy 5-ös skálán, ami egy rendkívül magabiztos alapot ad arra, hogy továbbhaladjunk a korábban megkezdett úton. Nyugodt szívvel – és némi nosztalgiával –veszem át ezt a feladatot a következő időszakban, mert egy olyan szakértői és menedzsmentcsapatot tudhatok a hátam mögött, akik szakmánk kiemelkedő szakemberei

– fogalmazott Kurtisz Krisztián.

A frissen kinevezett átmeneti igazgató ígéretet tett, hogy az UNIQA Group célkitűzéseivel összhangban a termékstratégiát a folyamatosan változó gazdasági környezethez igazítva folytatják.

„A következő hónapok egyik ilyen kiemelt stratégiai feladata – a sikeres nem életbiztosítási stratégiánk megtartása mellett – az életbiztosítási termékeink továbbfejlesztése a megváltozott ügyféligényekkel, illetve az EIOPA és a Magyar Nemzeti Bank iránymutatásaival összhangban. Ezúton szeretném megköszönni Juliannának az elmúlt időszakban végzett kemény munkáját, ami nem csak társaságunkat, hanem a Mabiszban betöltött pozícióján keresztül a szakmánkat is előremozdította” – tette hozzá Kurtisz Krisztián.

Rovatok