Index Vakbarát Hírportál

Súlyos döntést hozott a Shell

2023. június 6., kedd 20:57

A Shell kedden bejelentette, hogy a gyenge megtérülés miatt úgy döntött, kiszáll a kiskereskedelmi üzletágból az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Németországban.

A Shell januárban, nem sokkal Wael Sawan vezérigazgató hivatalba lépése után, a „nehéz piaci körülményekre” hivatkozva stratégiai felülvizsgálatot indított az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Németországban működő háztartásienergia-kiskereskedelmi üzletágainál.

„Ez a felülvizsgálat mostanra lezárult, ennek következtében szándékunkban áll kivonulni ezekből az üzletágakból. Az értékesítési folyamatot már elindítottuk, és az elkövetkező hónapokban szándékunkban áll megállapodni egy potenciális vevővel” – áll a Shell közleményében, jelentette a Reuters.

A Shell leszögezte, hogy az értékesítési folyamat során minden változatlan marad az ügyfelei számára.

„Elkötelezettek vagyunk az ügyfelek és a személyzet támogatása és az ügyfelek érdekeinek védelme mellett ebben az időszakban” – közölte a vállalat.

A Shell Energy jelenleg mintegy 2000 embert foglalkoztat az Egyesült Királyságban, és körülbelül 1,4 millió energiafelhasználót szolgál ki – írja az ISPreview UK.

Rovatok