Index Vakbarát Hírportál

A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő „alvópénzeket”

2023. június 7., szerda 13:59

A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő „alvópénzeket” − közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteki közleményében Túri Anikó közigazgatási államtitkár.

A kormány döntésének megfelelően a turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges −15 százalékos díj megfizetése nélkül − teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

Az államtitkár kiemelte: az intézkedés eredményes és hatékony volt, így az jelentősen járult hozzá a turizmus és a vendéglátás megerősítéséhez, ugyanis a lakosság a korábban tapasztalt 100 milliárd forintnyi "alvópénz" közel 90 százalékát használta fel a megadott határidőig − közölte az MTI. 

A kormány köszöni a lakosság együttműködését, hiszen közreműködésükkel megközelítőleg 90 milliárd forintnyi forrás került a turizmus és vendéglátási szektorokba, ezáltal a magyar gazdaságba. Ez a mostani háborús időkben érdemben segíti a munkahelyek és a családok megvédését

− fogalmazott az államtitkár.

Rovatok