Index Vakbarát Hírportál

Beindult a kötelező akciózás: van olyan termék, ami féláras

2023. június 14., szerda 18:56

Már tart a kötelező akciózás a boltokban, hamarosan pedig elkészül az online árfigyelőrendszer is – közölte Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán szerdán. A kormányszóvivő az intézkedés részleteit is bemutatta.

Szentkirályi Alexandra a bejegyzésében arról írt, hogy az emberek keresik az akciókat, a boltok pedig várják a vásárlókat.

Nem engedjük, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók árát a magyar családok fizessék meg!

– jelentette ki.

A kormányszóvivő a bejegyzéshez tartozó videóban további fontos és jó hírnek nevezte, hogy júliustól 60 termékkör legkedvezőbb fogyasztói árait napi szinten meg lehet majd ismerni. A videóban kitérnek arra is, hogy van olyan termék, amely esetében 56 százalékos az akció mértéke.

Az intézkedéseknek köszönhetően a verseny fokozódik, ami egyre inkább visszaszorítja az inflációt – idézte a kormányszóvivőt az MTI.

Zökkenőmentes akció

Korábban körképet készítettünk a kötelező akciózásról. Az első egy hét tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy zökkenőmentes volt a kötelező bolti akciózás bevezetése, az áruházláncok ráadásul rátesznek még egy lapáttal, extra kedvezményeket kínálva.

Az érintett áruházláncok a szabályozásnak megfelelően készültek fel, és vezették be az intézkedést, az első hét tapasztalatai alapján mindez zökkenőmentesen zajlott.

A vásárlók tudomásul vették a változásokat, és mivel a legtöbb hálózat a kötelező bolti akciózás részeként az elvártnál nagyobb kedvezményt kínál egyes termékkategóriákban, kifejezetten jól is fogadták az intézkedést, s az arra adott piaci válaszokat. 

Rovatok