Index Vakbarát Hírportál

Szédületes összegért adják ki Walt Disney villáját

2023. június 15., csütörtök 14:54

Átszámítva havi 14 millió forintért kiadó Walt Disney egykori Los Angeles-i rezidenciája. A villa 6400 négyzetméteres, és még egy vetítőterem is található benne.

Most bárki kibérelheti azt a négy hálószobás házat, amelyet Walt Disney amerikai rajzfilmrendező építtetett a családjának néhány évvel az első animációs sikerei után. A Deadline beszámolója szerint a villa 40 ezer dollárért, azaz csaknem 14 millió forintért kiadó. 

Disney 1932-ben építtette a házat, majd 2011-ben Timur Bekmambetov filmrendező 3,7 millió dollárért megvásárolta az ingatlant. 

Az otthon Los Angeles Los Feliz-i városnegyedében található, és állítólag ez ihlette az 1937-es Hófehérke és a hét törpe című filmben lévő házat is. A The Wall Street Journal beszámolója szerint itt alkotta meg Disney a Hamupipőkét (1950) és a Pinokkiót (1940) is.

A 6400 négyzetméteres villát Disney mindössze három hónap alatt építtette fel, és találhatók benne kézzel festett falfestmények, ólomüveg ablakok, csigalépcső, boltíves fagerendás mennyezet, sőt még egy vetítőterem is. 

Rovatok