Index Vakbarát Hírportál

Meglepte az elemzőket: a Micron veszteséges negyedévet zárt

2023. június 29., csütörtök 14:16

A Micron Technology amerikai memóriachip-gyártó veszteséggel zárta pénzügyi harmadik negyedévét, és jelentősen csökkentek a bevételei is.

A cég a New York-i tőzsde szerdai zárása után azt közölte, hogy 1,9 milliárd dollár volt a nettó vesztesége a június 1-jén zárult pénzügyi harmadik negyedévében az egy évvel korábbi 2,63 milliárd dollár nyereség után. Elemzők némileg kisebb, 1,87 milliárd veszteséggel számoltak.

A korrigált részvényarányos veszteség 1,43 dollár lett az egy évvel korábbi 2,63 dollár nyereséggel szemben. Elemzők véleményének az átlagában nagyobb részvényarányos veszteség, 1,58 dollár szerepelt.

A Micron negyedéves bevétele 3,75 milliárd dollárra esett az egy évvel korábbi 8,64 milliárd dollárról, a piaci konszenzus 3,65 milliárd dollár volt.

A Micron az egyik vezető cég a világon a személyi számítógépekben és szerverekben használt DRAM memóriachipek piacán, valamint az okostelefonok flash memóriáinak szegmensében. A PC-k és okostelefonok iránti kereslet csökkenése hatására esett vissza a Micron bevétele és vált veszteségessé.

Sanjay Mehrotra, a Micron vezérigazgatója szerint az iparág bevételei elérték a mélypontot, és arra számít, hogy fokozatosan egyensúlyba kerül a kereslet és a kínálat. A Micron azzal számol, hogy a folyó pénzügyi negyedévben a bevétele 3,9 milliárd dollár, plusz/mínusz 200 millió dollár lesz (a piac 3,88 milliárd dollárra számít), a korrigált részvényenkénti vesztesége pedig 1,19 dollár, plusz/mínusz 0,07 dollár lesz – összegezte az MTI.

Rovatok