Index Vakbarát Hírportál

Már-már luxuscikké vált a Pilóta keksz

2023. július 5., szerda 10:49

Nemrég visszatért a boltokba a magyarok egyik kedvenc keksze, azonban a termék új árazásának nem sokan örültek. A korábbi árak háromszorosát is elkérik egy klasszikus Pilóta kekszért.

Ahogy arról az Index is beszámolt, a Mondelez-csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. székesfehérvári üzemében április végén indult újra a Pilóta keksz gyártása, mivel korábban a cég gyártókapacitásaikat érintő nehézségek miatt nem tudta kiszolgálni a keresletet.

A népszerű kekszet június óta árulják a boltokban. A termék minimumára tavaly nyárig 299–349 forint között mozgott. 

jelenleg 849 forintot vagy többet is elkérnek az édességért, így a megszokotthoz képest háromszoros árakkal is találkozhatunk az üzletekben

 – közölte a Napi.hu.

Az áremelkedés okáról Grzegorz Lis, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az infláció hatása a Pilóta keksz előállításának költségeire is hatott. Mint mondta, nemcsak az alapvető alapanyagok drágultak, hanem a csomagolóanyag, a logisztikai költségek és a humán erőforrás költsége is.

Mivel a termék a korábbi hónapokban hiánycikk volt a magyar boltokban, így megjelentek a nyerészkedők is, akik hirdetési oldalakon több ezer forintot is elkértek az édességért.

A cég korábbi közleménye szerint a Pilóta keksz továbbra is eredeti és változatlan receptúrával kerül a boltokba, annyi változással, hogy a gyártásnál fenntarthatóan termesztett búzát használnak – tették hozzá.

Rovatok