Index Vakbarát Hírportál

Nagy változást jelentett be a Yettel Magyarország

2023. július 18., kedd 13:11

A PPF Telecom Group, a Yettel Magyarország többségi tulajdonosa kedden bejelentette, hogy Igor Prerovskyt nevezi ki a magyarországi vállalat új vezérigazgatójává. Igor Prerovsky szeptembertől veszi át a magyarországi szervezet vezetését, és egyben csatlakozik a PPF telekommunikációs üzletágát vezető csapathoz is – tájékoztatott a Yettel Magyarország.

A társaság közleménye szerint Igor Prerovsky azt követően tér vissza a PPF-hez, hogy négy évig az európai és a közel-keleti régióban a digitális vállalkozásépítésben és -fejlesztésben vezető szerepet betöltő Creative Dock Groupnál fintechterületen vezetett pénzügyi és telekommunikációs projekteket. A Home Creditnél, a PPF Group globális lakossági pénzügyi üzletágánál dolgozott vezető pozíciókban, és irányította a Home Credit egyesült államokbeli, vietnámi és kínai szervezeteit 2006 és 2019 között. A Yettel Magyarország vezérigazgatójává való kinevezéssel Igor egyben visszatér a távközlési üzletágba is, hiszen 2000 és 2006 között az Oskar Mobile (mai nevén Vodafone Csehország) márkastratégiáért és kommunikációért felelős alelnökeként dolgozott.

A PPF Telecom Group magában foglalja a Yettel távközlési vállalatot és a CETIN távközlési infrastruktúra-vállalatot. A csoport öt országban (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Bulgária és Szerbia) van jelen, és mobil-, vezetékes, adat- és internetes televíziós szolgáltatásokat nyújt.

A régióban 18 millió mobil ügyfele van, továbbá 1,1 millió széles sávú vezetékes előfizetővel és több mint 700 ezer PayTV-ügyféllel rendelkezik.

A csoport munkavállalóinak teljes létszáma 12 700. 

A PPF Csoport 25 országban van jelen különböző iparágban meglevő befektetéseivel, így a pénzügyi szolgáltatások, a távközlés, a média és az e-kereskedelem terén, illetve olyan további ágazatokban, mint az ingatlanpiac, a biotechnológia és a járműipar. A PPF Csoport működése Európától Észak-Amerikáig és Ázsiáig terjed, a csoport 40 milliárd euró értékű vagyonnal rendelkezik és 61 ezer embert foglalkoztat világszerte. A 2022-ben a magyar, bolgár és szerb ügyfelek számára bevezetett Yettel a cseh székhelyű PPF Telecom Group új távközlési márkája – összegezte az MTI.

Bíznak a további növekedésben

Igor Prerovsky Peter Gazikot váltja a vezérigazgatói poszton, aki 2021 óta vezeti a Yettel Magyarországot. Az ott töltött csaknem három év után Peter Gazik visszatér Szlovákiába, ahol szintén a PPF tulajdonában levő szlovák televízió- és médiacsoport, a Central European Media Enterprises (CME) vállalathoz tartozó TV Markíza vezérigazgatójaként folytatja munkáját.

Izgatottan várom a kihívást, hogy Magyarország egyik vezető telekommunikációs vállalatát, a Yettel Magyarországot vezethessem. Külön öröm számomra, hogy újra együtt dolgozhatok a PPF-es kollégáimmal, és közösen kamatoztathatjuk a különböző területeken – így a telekommunikáció és a digitális mobilszolgáltatások terén – szerzett szakértelmünket. Rendkívül izgalmas a lehetőség, hogy a vezeték nélküli szolgáltatások terén újabb innovációkra építve erősítsük tovább a Yettel márkát mint az ügyfélközpontúságban élen járó vállalatot

– mondta Igor Prerovsky a bejelentést követően, a leköszönő vezérigazgató pedig úgy nyilatkozott: „Az elmúlt közel három évben a Yettel óriási átalakuláson ment keresztül. Hatalmas lépésekkel haladtunk a mobil központú szolgáltatások terén, és tettük ezt úgy, hogy előbb a világjárvány által okozott korlátozásokkal, majd a makrogazdasági környezet kihívásaival kellett megküzdenünk. Tudom, hogy a Yettel egy jól meghatározott irány mentén, további növekedést mutató pályán mehet tovább Igor vezetése alatt.”

(Borítókép: Mónus Márton / MTI)

Rovatok