Index Vakbarát Hírportál

Kiakadt Szijjártó Péter az Európai Parlament „magyargyűlölő″ alelnökére

2023. július 19., szerda 18:21

Nevetséges az Európai Parlament „magyargyűlölő″ alelnökének a felvetése, amely szerint a BMW-nek Magyarország helyett Romániába kellene vinnie a beruházását – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy vélekedett, hogy egyes politikai erők zsarolni próbálják a hazánkban beruházó német vállalatokat, ez azonban teljes kudarcba fulladt, miután ezen cégek köre egyre gyarapszik, és az érintett társaságok nagy többségének kifejezetten harmonikus az együttműködése a kormánnyal.

A tárcavezető a jemeni kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre válaszolva

magyargyűlölőnek nevezte Katarina Barley-t, az Európai Parlament alelnökét, a nyilatkozatát pedig nevetségesnek, amely szerint a BMW-nek Magyarország helyett Romániába kellene vinnie a beruházását.

Kiemelte, hogy a BMW-gyár építése is a tervek szerint halad, a vállalat az elektromobilitási stratégiája rendkívül jelentős elemét hozza Debrecenbe.

Arról is beszélt, hogy „az említett hölgy, a német és a magyar baloldal mindenfajta igyekezete dacára idén akár a tavalyi beruházási rekord kétszeresét is sikerülhet elérni”.

Szijjártó Péter az OTP ukrajnai listázásával kapcsolatban megismételte, hogy a kormány addig nem járul hozzá a fegyverszállítások további támogatásához az Európai Békekeretből, amíg ki nem törlik a pénzintézetet ebből a jegyzékből.

Rovatok