Index Vakbarát Hírportál

Jelentős áremelésre készül az Apple

2023. július 25., kedd 19:00

A világ legértékesebb vállalata az ellátási zavarok és a piac szűkülése ellenére is növelné bevételeit, ezért úgy döntött, árat fog emelni.

Az Apple azt kéri beszállítóitól, hogy idén körülbelül 85 millió darab iPhone 15-öst gyártsanak le, ami közel azonos a tavalyi mennyiséggel – írja a Bloomberg.

A vállalat célja, hogy a világgazdaságban tapasztalható ellátási zavarok és az okostelefonok teljes piacának várható szűkülése ellenére is stabilan tartsa a szállítások mennyiségét, ezáltal pedig növelje bevételeit. 

Az Apple várhatóan emelni fogja a Pro modellek árát, 

árulták nevük elhallgatását kérő bennfentesek. 

Az Apple a világ egyik legértékesebb vállalata, több ezer beszállítóval, több millió munkavállalóval. Részvényeinek értéke 50 százalékkal, ezzel kapitalizációja 3 billió dollárral nőtt.  A részvények a múlt héten rekordot döntöttek, hétfőn New Yorkban 193,34 dolláron álltak.

Visszaesett a kereslet

Az Apple és riválisai a kereslet erőteljes visszaesésével küzdenek, mivel a vállalatok és a fogyasztók az infláció és a gazdasági bizonytalanság miatt visszafogták a kiadásaikat.

A vállalat idén 85 millió készülékkel számol, ez pedig kevesebb, mint az Apple által az előző két évre előirányzott 90 milliós cél.

2021-ben chiphiány lépett fel, majd 2022-ben elhúzódó koronavírus-járvány Kínában is megzavarta a termelést.

Rovatok