Index Vakbarát Hírportál

Szeptembertől a lottózás is drágább lesz Magyarországon

2023. augusztus 1., kedd 17:59

Szeptembertől változik az ötös, a hatos, valamint a skandináv lottó alapjátékára, továbbá a Joker alapdíja is. Ezek alapdíjai egységesen 50 forinttal kerülnek többe, míg a többi játék árában nem lesz változás. Az új díjszabás nagyobb összegű nyereményt is jelenthet a játékosok számára.

Szeptembertől egységesen 50 forinttal változik a legismertebb számsorsjátékok alapdíja. Az ötös, a hatos, valamint a skandináv lottó alapdíjának változásával párhuzamosan a nyereményösszeg is nő, azaz várhatóan több pénzt vihetnek haza a szerencsés játékosok minden nyereménykategóriában.

Az ötös lottó esetében például átlagosan 17 százalékkal nőnek a nyeremények, míg a fix nyeremények összege a Joker esetében közel ötödével emelkedik. Ezzel a változással minden játéknál gyorsabban növekszik a halmozódó összeg is, és a korábbinál még nagyobb főnyeremények várhatók hétről hétre – olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

A játékok fogadási idejéhez igazítottan az első alapdíjváltozás a skandináv lottót érinti, amely esetében augusztus 30-án 21.30-tól már kizárólag az új, 400 forintra módosult alapdíj megfizetésével lehet szelvényt feladni. Az ötös lottóra és a Jokerre a fentiek szeptember 2-án 20.30-tól, a hatos lottóra szeptember 3-án 17.00 órától vonatkoznak.

A Kenó, a Puttó és a Luxor játék alapdíját a jelenlegi módosítás nem érinti, de áremelés ezeknél a termékeknél is várható.

Az első módosított alapdíjjal az augusztus 2-án 21.30-tól értékesített 5 hetes skandináv lottó vásárlásakor találkozhatnak a játékosok, ugyanis az utolsó heti húzás esetében már a módosított árat számítják fel, így a végösszeg 50 forinttal magasabb, 1800 forint lesz. Ezt követi az augusztus 5-én 20.30 után feladott szintén 5 hetes ötös lottó, majd a hatos lottó (augusztus 6-án 17.00-től értékesített játékszelvény), valamint az augusztus 5-én 20.30-tól megjátszott Joker is.

Rovatok