Index Vakbarát Hírportál

Mennyiségi korlátozást vezet be az Auchan

2023. augusztus 3., csütörtök 08:03

Az Auchan a honlapján jelentette be, hogy az áruházakban megvásárolható korábban árstopos termékekre mennyiségi szabályozást vezet be. Ennek értelmében az ársapkák megszűnése után is korlátozzák a megvásárolható mennyiséget.

Hiába vezette ki az árstopot a kormány, a korábbi árstopos termékek megvásárolható mennyiségét mégis korlátozza az Auchan. Ennek a hátterében az lehet, hogy bár az árstopokat kivezették, a kötelező akciózást bevezették.

Az új szabályok szerint a korábbi árstopos termékek árképzésénél – miként a kötelező akciózásnál – is a megelőző 30 nap legalacsonyabb beszerzési ára lesz az irányadó, szeptember 30-ig a korábbi hatósági áras termékek esetében a kereskedő által alkalmazandó bruttó kiskereskedelmi ár a beszerzési árnál nem lehet magasabb.

Kedves vásárlóink! Felhívjuk figyelmüket, hogy a volt hatósági áras termékek vásárlásakor mennyiségi korlátozást vezettünk be

– olvasható az Auchan honlapján.

Ezen termékek esetében a naponta megvásárolható mennyiség:

Reagált az Auchan

Az üzletlánc a cikkünk megjelenése után felhívta a figyelmet arra, hogy a volt árstopos élelmiszerek mennyiségi korlátozása nem egyedül az Auchannál fordul elő, ugyanígy járnak el más nagy élelmiszerláncok is.

Az árstop megszűnésével a mennyiségi korlátozás – ahogy versenytársainknál – úgy nálunk sem került automatikusan kivezetésre, mert azt szeretnénk, ha ezek a kedvező árú alaptermékek továbbra is mindenki számára mindig elérhetőek maradnának

– írták.

Rovatok