Index Vakbarát Hírportál

Eladja mátraházi szállodakomplexumát a BDPST Group

2023. augusztus 4., péntek 09:25

Megállapodást írt alá a BDPST Group Zrt. a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra értékesítéséről. A cégcsoport 2023. augusztus 1-től a szálloda üzemeltetését is átadja az új tulajdonosnak, a Peter's Consulting Korlátolt Felelősségű Társaságnak.

A Peter's Consulting Korlátolt Felelősségű Társaság veszi át 2023. augusztus 1-jétől a Lifestyle Hotel Mátra tulajdonjogát és üzemeltetését. „A mátrai szálloda szolgáltatási színvonalát 2021-től közel 2 éven át erősítette a BDPST Group szállodaüzemeltetési divíziója. Ezalatt az idő alatt a cégcsoport üzemeltetőként és tulajdonosként is nagy hangsúlyt fektetett a hotel és a régió turisztikai potenciáljának növelésre” – írja közleményében a BDPST Group.

A Kékes lábánál található, 114 szobás komplexumot 2021-ben akvirálta a BDPST Group. „A célkitűzés az volt, hogy a szellemi és fizikai feltöltődést és hegyvidéki környezetet kereső vendégek számára olyan szálláshelyet biztosítsunk, mely a kitűnő lokációnak és a gazdag szolgáltatási palettának köszönhetően az év 365 napján tudjon jó kihasználtsággal működni” – fogalmaz a cég közleménye. Mint írják, a Lifestyle Hotel Mátra a jövőben is a már megszokott magas minőségű ellátással és csapattal várja a vendégeket.

A 4 csillagos wellnesshotel értékesítése illeszkedik a BDPST Group hosszú távú stratégiájába, amely alapot teremt az új ernyőmárka, a BOTANIQ Collection bevezetéséhez. A prémiummárka lehetővé teszi az alá tartozó egységek összehangolt szolgáltatási színvonalának felállítását. A szállodaportfólióban végzett átalakításoknak köszönhetően egy új, egységes értékajánlat, valamint egy ehhez illeszkedő magas minőségű követelményrendszer kialakítása valósul meg

– fejtette ki Somlyai Zoltán, a BDPST Hotel Management Zrt. vezetője.

A BOTANIQ Collection alá olyan prémiumminőségű hotelek, gasztronómiai egységek és szolgáltatások tartoznak, amelyek bár tematikájukban eltérőek, környezetükhöz való viszonyulásukban és értékrendjükben azonosak. A cég közlése szerint a márka alá tartozó helyeket saját személyiségük és történetük teszi egyedivé, ennek köszönhetően válnak signature desztinációkká, reprezentatív, otthont idéző, autentikus atmoszférájú helyszínekké.

A BOTANIQ Collection márka alá tartozik jelenleg a BOTANIQ Turai Kastély és étterme, a Clarisse, a Verno House, a Flava Kitchen & More, a megújult Andrássy Kúria & Spa és étterme, a Bobajka. A márkát tovább erősíti a 2023 nyarán nyitó Botaniq Budai Klub, Magyarország első prémium privát klubja, amely étteremmel, különböző wellness- és fitneszszolgáltatásokkal, teniszpályákkal, továbbá a gyermekek számára fenntartott „kids clubbal” várja a vendégeket.

(Borítókép: BDPST Group)

Rovatok