Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas profitot tehetett zsebre az OnlyFans tulajdonosa

2023. augusztus 26., szombat 06:25

Leonid Radvinsky, az OnlyFans többségi tulajdonosa 338 millió dolláros (átszámítva körülbelül 112 milliárd forint) osztalékot vett ki a cégből. A cég emellett töretlenül terjeszkedik tovább.

A szexmunkások, zenészek, hírességek és mások által használt online platform, az OnlyFans többségi tulajdonosa 338 millió dollár osztalékot vett ki a cégből. Az anyavállalat, a Fenix International szerint az éves nyereség több mint félmilliárd dollárra ugrott.

A platform szerint jelenleg több mint hárommillió alkotónak biztosítanak felületet, és közel 240 millió felhasználót szolgálnak ki.

Az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező Fenix egyetlen részvényese, Leonid Radvinsky személyes vagyonát több mint 2 milliárd dollárra becsülik – közölte a BBC.

Az Egyesült Királyságban a Companies House cégnyilvántartó hivatalhoz benyújtott beszámolójában a cég azt állította, hogy a 2022. november végéig tartó évben több mint 5,5 milliárd dollárt költöttek az OnlyFans platformra. 

A Londonban bejegyzett cég szerint az adózás előtti nyereség az időszakban 525 millió dollárt ért el, szemben az előző évi 432 millió dollárral.

Az OnlyFans felületén az alkotók száma 47 százalékkal nőtt, így közel 3,2 millióra ugrott, míg a felhasználók száma 27 százalékkal, közel 239 millióra nőtt.

Az OnlyFans és más streamingoldalak forgalma a koronavírus okozta zárlatok idején ugrásszerűen megnőtt, mivel az emberek az otthonukban rekedtek. Sok ilyen platformon azonban a korlátozások feloldása után a járvány idején elért nyereség visszaesett.

Az OnlyFanst 2016-ban alapította apa és fia, Guy és Tim Stokely. Ők 2018-ban adták el a céget az ukrán-amerikai vállalkozó és pornóoldal-tulajdonos Radvinskynak. 

Rovatok