Index Vakbarát Hírportál

Beütött a krach a briteknél: jelentős késésekre lehet számítani a magyarországi járatokon is

2023. augusztus 28., hétfő 17:48

Összeomlott a brit légi forgalom, ami a magyarországi járatokra is komoly kihatással van: már most akár fél napos késésekkel kell számolnia az utasoknak. A légi forgalmi irányítók műszaki hibát észleltek az Egyesült Királyságban.

Az egész hálózatra kiterjedő meghibásodásról számolt be az egyik légitársaság, de a brit légi forgalmi irányítás szerint nem zárták le a brit légteret.

A Sky News cikkében arról ír, csak a mai napon mintegy 3049 járatnak kellett volna elindulnia az Egyesült Királyság repülőtereiről, és további további 3054 járatnak kellett volna megérkeznie – mintegy egymillió utassal a fedélzetén.

Az utasoknak akár 12 órás késésekkel kell számolniuk.

Korlátozásokat vezettek be, ami azért is jelentős fennakadás, mert az Egyesült Királyságban épp munkaszüneti nap van, emiatt pedig ez az év egyik legforgalmasabb napja – írja a Napi.hu

A lap hozzáteszi, a légi forgalmi irányítás jelenleg is dolgozik a probléma elhárításán, azonban továbbra sem tudni, ez mennyi időbe fog telni, ahogy azt sem, mi okozta a fennakadást. 

A Budapest Airport honlapján megjelent járatinformációk alapján több londoni járatot töröltek, illetve jelentős késésekre is számítani kell az indulásoknál és az érkezéseknél is:

a Ryanair Stansted Repülőtérig közlekedő járatai például jelen állás szerint 23 óra előtt nem szállnak fel, A BRITISH AIRWAYS JÁRATAI pedig éjjel 3 óra előtt nem érkeznek meg a magyar fővárosba.

A Loganair a közösségi oldalán arról tájékoztatta utasait, hogy a légi forgalmi zavarra tekintettel a következő 48 órában ingyen átfoglalhatnak más járatokra.

Rovatok