Index Vakbarát Hírportál

Komoly változásokat jelentett be a 4iG, a Vodafone-t is érinti

2023. augusztus 31., csütörtök 20:00

A 4iG a vállalatcsoport integrációjának felgyorsítására és márkaváltásra készül 2024-ben, emellett üzleti működési hatékonyságát is növelni kívánja. E célok megvalósítása érdekében jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakemberek kerülnek kulcspozícióba szeptember 1-től a vállalatcsoportnál – közölte a 4iG Nyrt. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a csoporthoz tartozó Vodafone Magyarország vezérigazgatója Bányai Tamás lesz, aki az Epic Malta mobilszolgáltató éléről idén áprilisban csatlakozott a társasághoz, és az elmúlt hónapokban a vállalat leválását készítette elő a Vodafone globális rendszereiről.

A leköszönő vezérigazgató, Blénessy László a jövőben a 4iG Nyrt. technológiáért felelős vezérigazgató-helyetteseként az üzleti informatikai (IT), valamint a hálózati infrastruktúra (network) működtetése mellett az űr- és védelmi üzletág stratégiájának alakításáért és megvalósításáért felel.

A Vodafone új vezérigazgatójának munkáját vezérigazgató-helyettesként továbbra is Tábori Tamás támogatja, aki emellett a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját is betölti. Kettős szerepkörében feladata a 4iG Csoport mintegy 4,8 millió ügyfelét kiszolgáló lakossági vezetékes és mobilszolgáltatásainak összehangolása és integrációjának kialakítása.

Mohamed ElSayad a 4iG új kereskedelmi stratégiai igazgatója. Feladata a cégcsoport hazai és nemzetközi távközlési vállalatainak kereskedelmi stratégiájának kialakítása, illetve a magyarországi márkaváltás levezénylése lesz.

A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett, magyar többségi tulajdonú 4iG Nyrt. Magyarország és a nyugat-balkáni régió vezető távközlési és IT-csoportja, a tudásalapú, digitális gazdaság egyik vezető vállalata. A csoport folyamatosan bővíti szolgáltatásait, szakértelmét és portfólióját, hogy megfeleljen a távközlési és IT-piacok változásainak és igényeinek. A 4iG Csoport több mint 8000 munkavállalót foglalkoztat.

Rovatok