Index Vakbarát Hírportál

Új világ kezdődött a budapesti tömegközlekedésben, 10 év után emelkedtek a jegyárak

2023. szeptember 1., péntek 08:02

Korábban az elmúlt évek gazdasági folyamataira, valamint az energiaárak drasztikus emelkedésére és az általános inflációra hivatkozva emelte a BKK a jegyárakat, miután a legtöbb kereskedő és szolgáltató már korábban meglépte az áremelést.

Bár a Budapesti Közlekedési Központ sokáig ódzkodott az áremeléstől, végül meg kellett lépnie, így szeptember elsejétől az alábbi jegyárakkal találkozhatnak a közlekedők: 

Azonban a jegyárak emelkedése nem érinti a bérleteket, valamint a kedvezményeket, így a 14 év alattiak és az álláskeresők ingyenesen utazhatnak továbbra is a budapesti tömegközlekedési eszközökön.

Karácsony Gergely korábban az áremelést azzal indokolta, hogy „a kormányzati sarcpolitika immár a közösségi közlekedés működtetését veszélyezteti”. 

Az elmúlt években mindent megtettünk, hogy a kormányzati megszorításokból a lehető legkevesebbet érezzenek meg a budapestiek. Most a minimumot léptük meg a biztonságosan működő Budapest érdekében, a jövő érdekében. Számítok a kormánypropaganda támadásaira, akik nyilván megfeledkeznek majd arról, hogy az állami közlekedési cégek ennél nagyobb arányban emeltek

– közölte korábban. 

Rovatok