Index Vakbarát Hírportál

Indiai piacra lépésre lehet pályázni

2023. szeptember 4., hétfő 14:17

Összesen 60 000 eurós támogatásra pályázhatnak a cégek az EU-Innowwide-program keretében, hogy felmérjék kutatási vagy kereskedelmi projektjeik életképességét Indiában.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. pályázati felhívást tett közzé a magyar kis- és középvállalkozások számára, amelyben az indiai piacra lépést ösztönzi.

A pályázat keretében Startupcégek is jelentkezhetnek a 60 000 eurós támogatásra, amely az EU-Innowwide-program részeként valósul meg.

A pályázatot elnyerő cégek termékeik életképességi felmérésére, az indiai piacon végzett kutatási, validálási és üzletfejlesztési tevékenységekhez az INNOWWIDE-programon keresztül juthatnak forráshoz – áll a felhívásban. Majd hozzáteszik, ennek a projektnek az a célja, hogy az innovatív európai kkv-kat a nemzetközi piacok élvonalába emelje azáltal, hogy életképesség-értékelési projekteket (VAP) finanszíroz, olyan országok helyi érdekelt feleivel együttműködve, mint India, megteremtve a feltételeket az innovatív európai megoldások Európán kívüli piacokon való elterjedésének fokozásához. A támogatható tevékenységek listája a következő:

  1. Társulási és technológia átvételi előkészítő munka (innovációs és technológiatranszfer szolgáltatások)
  2. Piackutatás
  3. Megfelelőség-ellenőrzés
  4. Üzletfejlesztés
  5. Speciális promóciós anyagok készítése

Fontos hozzátenni, a támogathatósághoz a pályázatoknak tartalmazniuk kell az 1., 2. és 3. szakasz (piaci és műszaki tevékenységek) elemeit, és tartalmazhatják a 4. és 5. szakasz (üzletfejlesztés és promóció) elemeit. A pályázatok benyújtási határideje 2023. október 17. 14.00 óra.

Virágzanak a magyar–indiai kapcsolatok

Ahogy arról július elején beszámoltunk „az indiai–magyar kapcsolatok hagyományosan nagyon jók, India nagyon fontos partnere Magyarországnak a keleti nyitás stratégiában, a világ legnagyobb demokráciája gyakorlatilag Ázsia harmadik legnagyobb gazdaságával rendelkezik” – mondta Stifter Ádám, a keleti kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár azzal kapcsolatban, hogy elindult az Indoeurópai Üzleti Tanács magyar tagozata.

„A magyar cégeknek nagyon nagy probléma, hogy hogyan jutok el Indiába, hogyan jutok ki az indiai piacra, és ebben tud segíteni a mi szervezetünk minden szempontból” – nyilatkozta Mészáros Ildikó, az Indoeurópai Üzleti Tanács társalapítója.

AZZAL KAPCSOLATBAN FEJTETTE KI VÉLEMÉNYÉT, HOGY ELINDULT AZ INDOEURÓPAI ÜZLETI TANÁCS MAGYAR TAGOZATA.

A szervezet célja, hogy a két országot egy platformra hozza és egyfajta biztosítékot adjon a magyar vállalkozóknak. „Hogyha egy 10 eurós borral elkezdenénk az indiai piacra menni, akkor ott hirtelen rendelnének belőle kétmillió palackkal és azt nem tudjuk kiszolgálni, úgyhogy általában a minőségibb, prémiumtermékekkel, a magasabb hozzáadott értékű árukkal tudunk kimenni az indiai piacra és azokban tudunk segíteni. Mert ez az, amiből akkora volument tudunk előállítani, hogy nekik érdekes legyen” – ismertette Gecse Norbert, a magyar tagozat elnöke.

Rovatok